Tehetséggondozás mesepárnás meséléssel

3 950 Ft

Leírás

Szerző: Pálfi Judit
Kiadó: Sprint Kiadó
Sorozat: A gyermek mindenek felett álló érdekében
Terjedelem: 148 oldal

Komplex művészeti nevelés az óvodában

Ebben a kézikönyben a szerző, Pálfi Judit egyfajta mesemondási, -hallgatási módszerét mutatja be. A módszer a mesemondást kísérő mesepárnás megjelenítésre fókuszál. Ezért annak szervezési kérdéseit, előnyeit, fejlődést elősegítő hatását megjeleníti, mind:

  • az 1–10. fejezetekben
  • és az egyes mesék végén található Reflexió a mesefeldolgozáshoz című, instrukciókat is adó részekben.

 

A mesepárnás mesélés módszerének több éves szakmai tapasztalatát osztja meg a szerző a kedves olvasóval. Nem telik el úgy nap a pedagógiai gyakorlatában, hogy ne kerülne a napi tevékenységei közé a mesélés.

Hogy miért? Azért, mert a beszédindítástól kezdve a szövegalkotásig kielégíti a gyermekek igényeit, fejleszti a szókincset, élőszóbeli kifejezőkészséget, kreativitást.

A kézikönyvben évszakonként, mindenkori és alkotott mesék csoportjába gyűjtötte az általa feldolgozott meséket, kiegészítve azokat mondóka- és dalanyaggal, így segítve a komplexitást a tervezésben. Alkalmas a feldolgozott meseanyag egy teljes nevelési év irodalmi anyagának (verselés, mesélés) differenciált tervezéséhez.

Megtalálható rövid módszertani, technikai útmutató, tapasztalatok rögzítése. Táblázat segíti a tehetségígéretek kiválasztását, az anyanyelvi fejlődés nyomon követését. Fotók mutatják meg a mesékhez készített mesepárnákat.

Kívánjuk, hogy annyi élményben részesüljön ön is, aki készít mesepárnát és mesél gyermekeknek, mint a szerző az évek során!