Jeles napok meséi

3 950 Ft

Leírás

Szerző: Mester Györgyi
Kiadó: Sprint Kiadó
Terjedelem: 152 oldal

Mester Györgyi gazdag érzelemvilágát, szerteágazó ismereteinek „lenyomatát” meséiben, mesenovelláiban, novelláiban már megismerhették/megismerhettétek az Évszakok meséi című kötetből.

Az írónő „meséi” azonban most elsősorban – néhány kivételtől eltekintve – nem az óvodás, iskolás gyermekeknek szólnak, hanem inkább a felnőtteknek, akik egy-egy fáradt nap után kikapcsolódásként, mentálhigiénés „terápiaként” szívesen olvasnak és merülnek el az olykor életszerű, olykor meseszerű történetekben. Ebben a Mester Györgyi által teremtett csodálatos, csalogató világban elidőzni maradandó, visszahívogató élmény. A lélekmelengető, olykor szívszorító, néha elgondolkodtató „mesék” az életről, mély emberi érzelmekről szólnak, ezért is érezzük mi, olvasók olyan közel magunkhoz történeteit.

A Jeles napok meséi című kötetben szereplő írások, nemcsak a lelki feltöltődést segíthetik az óvodapedagógusok és a tanítók számára, hanem a pedagógiai munkájukra való felkészülést is. Mivel a történetek az egész nevelési évet átölelve követik az ünnepek, jeles napok időrendi sorrendjét, hiteles néprajzi és egyéb tényszerű adatokat közvetítenek, ötleteket kínálnak, így megkönnyíthetik az ünnepekre való ráhangolódást, felkészülést.

A felső tagozatos tanárok az iskolai tananyagba kiegészítésként is beépíthető írásokat találhatnak a kötetben.

Nem utolsósorban kiemelném, hogy a gyermekeiket, unokáikat, tanulásban segítő szülőknek, nagyszülőknek is segítség lehet a jeles napok kérdéskörébe ágyazott háttértörténetek megismerése, ismereteik bővítése, rendszerezése szempontjából.

Az óvodás gyermekek és az olvasni tanuló kisiskolás gyermekek részére a kiadvány olyan új, érdekes meséket kínál, amely élménnyé teszi a mesehallgatást, segít megszerettetni olvasást, ezáltal olvasóvá nevel.

Szeretettel ajánlom figyelmükbe/figyelmetekbe Mester Györgyi legújabb novella-, mesenovella-, mesegyűjteményét.

Hornyán Anna,

az óvodapedagógiai könyvsorozat sorozatszerkesztője