A személyes bánásmód kézikönyve

3 700 Ft

Leírás

Szerző: Körmöci Katalin
Kiadó: Sprint Kiadó
Formátum: B/5, ragasztókötött

Örömmel és köszönettel vettem kezembe Körmöci Katalin új kézikönyvét, amely ismét a gyermekekről szól fontos megvilágításban.

A személyes bánásmód a gyerekek ismerete nélkül nem létezne. Tevékenységeik megmutatják, mire képesek, mi érdekli őket, miben ügyesek, stb.

Szakemberek ezeken az utakon át mutatják meg gyermekeink személyiségét.

Körmöci Katalin személyesen gyűjtögeti a gyerekekre jellemző jegyeket, viselkedésformákat. Rámutat a gyermeki személyiség egy-egy megnyilvánulására, a másság felismerésére. Példákkal világítja, hogyan lehet minden gyermek személyiségéhez igazodva helyesen nevelni.

A kézikönyv minden sora azt hangsúlyozza, hogy ahhoz, hogy a gyermekeink a jövőben értékes emberré válhassanak, most kell megadni számukra azt a lelki békét, amely megteremti a fejlődésük értékes voltát. Ehhez sorakoztat fel olyan példákat, amelyben bemutatja az óvodapedagógusok személyes bánásmódjának bevált gyakorlatait:

  • ahogy megteremtik a gyermek számára azt a környezetet, amely ezt elősegíti,
  • ahogyan biztosítanak olyan pszichés klímát a gyermek számára, amelyben sajátos szükségleteik kielégítettek, ezáltal megnyílik a fejlődésük lehetősége,
  • hogy hogyan bontakozódnak ki a pozitív irányú értékeik azáltal, hogy a gyermek boldogságot él meg.

A kézikönyv az alapprogram szellemisége alapján készült sok-sok gyakorlati példával. A példák elemzése során minden új, korszerű vagy kevéssé ismert fogalmat értelmez azért, hogy nevelőmunkánkat segítse az óvodapedagógiai fogalmak tisztánlátása, és így sikeressé válhasson.

Köszönettel olvasom és szippantom magamba kiváló szakmai tudását, amelyben a gyermeki szükségletek kielégítettségének kérdése központi helyet foglal el.

Körmöci Katalin